Ezeken változtass, ha hatékonyabb home officet szeretnél

2021.11.22. - hétfő

5 dolog, ami csökkenti az otthoni munkavégzés hatékonyságát. Segítség a home officehoz.

Egyre több munkahely nyitott a hibrid munkavégzés irányába, legalább 1-2 nap otthoni munkát engedélyeznek a dolgozóiknak. Nagyon sok előnye van annak, ha nem kell bemenni az irodába, de van néhány rossz szokás, ami gátolhatja a hatékonyságot. Ahhoz, hogy érdemben tudj otthon dolgozni, és így főnököd is hosszútávon megbízzon a home officeban, fontos, hogy tudj koncentrálni és képes legyél határokat húzni a munka- és szabadidő között.

Ezt az 5 dolgot kerüld el, hogy eredményes maradj:

Eltérő munkaidő

Ha nem egyedül laksz, hanem többen osztoztok az otthoni irodán, beszéljétek meg, hogy melyek legyenek a munkaórák és mikor tartsatok közösen, de legalábbis egyszerre szünetet. Így kevésbé fogjátok zavarni és megszakítani egymást a feladatvégzés vagy meetingek közepén.

Kényelmetlen munkaállomás

Ha olyan helyen kell dolgoznod nap mint nap, ami kényelmetlen vagy kellemetlen számodra, ne csodálkozz, ha folyton ki akarsz menekülni onnan. Fontos, hogy a helyed legyen csendes, privát, ha lehet zárható, legyen elég levegő és fény, valamint egy jó iroda szék is csodákra képes.

Káosz

Úgy általában, de főként a napod beosztásában. Jelölj ki olyan pontokat, amihez tartod magad: feladatok, amiket biztosan elvégzel, megbeszélések, amik fix időpontban vannak. Így is közbejöhetnek dolgok, de egy napi terv segíthet priorizálni, ha gyorsan kell döntened. Sokat segíthetsz magadon azzal is, ha a nehezebb feladatokat előre veszed, így a könnyebb, rutinból megoldhatókat már kicsit fáradtabban is gyorsan meg tudod csinálni.

Túl sok igen

Ne vállalj be mindent! Attól még mert otthon vagy, a munkaidőd nem egész napra szól. Legyenek készen a legfontosabb feladatok, ha sürgős és kritikus feladat van persze támogasd a csapatot, de ami halasztható, arra mondj nemet és zárd le a laptopod, ha vége van a munkanapnak. Bűntudat nélkül!

Belefeledkezés a munkába

Tarts szüneteket. A kimerültség a produktivitás legfőbb ellensége és senki sem bírja valójában pihenés nélkül. Néha muszáj kikapcsolni magad és a telefonod, hogy feltöltődjetek. A fáradtság közvetlen hatással van a teljesítményedre, azonnal látni fogod a kollégáid, vezetőid visszajelzéséből, ha csökken a munkád minősége. Előzd ezt meg, tervezz szüneteket a napodba és tartsd is be őket!

Forrás: https://www.businessinsider.com/mistakes-ruining-your-productivity-and-efficiency-working-remotely-from-home-2021-9

Szerző: B.B.

Fotó: Envato

Forrás: munkaeropiac.eu