5 szakma, amiből jövőre is meg lehet élni

2021.11.18. - csütörtök

Ez az az öt szakma, amellyel jövőre is jól lehet keresni, ennek dacára kevés a jelentkező rájuk – derül ki a DEKRA Akademie közleményéből.

A koronavírus több területen átírta a munkaerőpiacot, amelyre sokszor a szakmaátképzés lehet a megoldás.

Gépkezelő

Az áruszállításhoz, az építkezéshez gépek kellenek, a gépek szakszerű működtetéséhez pedig szakképzett emberek. A logisztika területén országszerte az egyik legkeresettebb szakma a targoncavezető. Ez a szakma nemcsak jól fizet, de változatos munkát is kínál.

Fakitermelő

A gépi vagy kézi fakivágás fogásainak elsajátítása mellett erdőtisztító vagy erdészeti munkatársként is el lehet helyezkedni. Ráadásul ahhoz, hogy az erdők biodiverzitása megmaradjon és szépen fejlődjenek az elültetett fák, folyamatos emberi munkára van szükség, ez pedig hosszú távon is garancia a biztos állásra.

Gipszkartonszerelő

Ma már egyetlen felújítás vagy építkezés sem képzelhető el gipszkartonozás, azaz szárazépítés nélkül. Olyan szakma ez, amelynek keresettsége csak nőni fog. Kétségtelenül fizikai munka, mégsem annyira megerőltető, ráadásul a lakásfelújítások, építkezések csúcsidőszakát éljük, így a befektetett energiánk gyorsan megtérül.

Autóbuszvezető

A tömegközlekedés fejlődésével, bővülésével, a folyamatos urbanizációval egyre több autóbuszvezetőre lesz szükség, akik az állami szektoron kívül magáncégeknél is gyorsan, jó fizetésért helyezkedhetnek el. Garantáltan biztos állásra talál az EU-ban, aki buszvezetőnek áll.

Pedagógiai asszisztens

Tanár vagy óvodapedagógus munkáját segíthetik egy néhány hónapos tanfolyam elvégzése után. Olyan szakma ez, amellyel szinte biztosan el lehet helyezkedni.

Fotó: Envato

Forrás: ado.hu munkaeropiac.eu